« Maminka cestovatelkaTe Atatu Peninsula »

4 comments

Comment from: To u sousedů...
To u sousedů...

…v Austrálii, konkrétně v NSW, je to takhle:
Pokud jsi “visitor", což znamená turista, mezinárodní student, atd…, můžeš jezdit na svůj+mezinárodní nebo na svůj+oficiální překlad (AU$ 75.-).
Pokud jsi rezident a jsi tu déle než tři měsíce, musíš si udělat NSW řidičák.
Bohužel, jízdy musí dělat skoro každej, kromě pár zemí (Něměcko, Švédsko,…) A komisaři jsou někdy pěkný ***. Většina známých to udělala na podruhý, jeden dokonce hned napoprvý.
A úplně jinýho kolegu komisař ohromil tím, že po zaparkování vyndal metr a začal přeměřovat vzdálenost kol od obrubníku, jestli to je v mezích…

26. 06. 06 @ 19:41
Comment from: Erixooon  
Erixooon

To jsem psal já :-)

26. 06. 06 @ 19:43
Comment from: vrana  
vrana

Já jsem pro změnu dva měsíce chodil bez občanky. Prokop si půjčil peněženku a skoro všechno z ní vyndal. Všechno jsem našel, jen občanku ne. Obrátil jsem byt naruby, odsunul všechny stojící předměty, ale občanka nikde.

Než jsem se rozhoupal k tomu si dojít udělat novou, napadlo Janu, že si před řízením zkontroluje, jestli má řidičák, a při té příležitosti v peněžence našla i moji občanku. Dala ji tam ještě o měsíc dřív, když jsme přejížděli hranice.

07. 07. 06 @ 22:59
Comment from: FEdo
FEdo

Cau, ja si idem robit vodicak v dohladnej dobe … zrejme to vsak uz zmenili, kedze practical musi robi kazdy kto nie je na zozname vyvolenych, nevztahuje sa to na EU globalne …

08. 02. 10 @ 23:28