« KoupelnaTruck truck truck »

20 comments

User ratings
5 star:
 
(1)
4 star:
 
(0)
3 star:
 
(1)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
2 ratings
Average user rating:
4.0 stars
(4.0)
Comment from: Turbík
Turbík

Aha, chápu! Padedééééééé !
No jednou to asi stačí, pánč už to stejně dlouho tuším :-)

22. 02. 08 @ 19:18
Comment from: Erixooon
Erixooon

Jo, taky jsem si do lonskyho zari spokojene zil v Sydney a vratil jsme se. Kvuli holce. :-)

22. 02. 08 @ 23:03
Leni ze Sevilly

No ja myslim, ze pokud jste tam spokojeni, rodice to musi pochopit a az budou v duchodu radi prijedou klido na x mesicu ne?
Co je dobre, ze jste oba Cesi, pokud by jen jeden, to uz by bylo blbsi, takhle mate ten stesk spolecny…
Ziju v Seville a momentalne se spis chci vratit, jsem tu sama a mam ted predstavy o nasi zemi spise idilicke a prevlada ten smutek po nasem…mno uvidime…

23. 02. 08 @ 06:10
Comment from: Bára
Bára

Z tohohle je opravdu videt, ze ste v Cesku nebyli uz 3 roky, ale ja ti to rikala uz pred rokem, kdyz to byly teprve dva roky, ze DOMA uz to davno neni hrozny. Zejmena v Praze uz jsou hristata take na kazdem rohu, na vesnici jsou deti vynelezave a zadny prolejzky nepotrebujou, platy rostou, hypoteky bez potizi - koneckoncu tu mate taky. Zdravotni pece je na vysoke urovni a levnejsi, a byrokracie ustupuje, zejmena ted co vyrustaji CzechPointy jsou i duchodkyne za prepazkou usmevavejsi.
No a co se tyka ekologie, kdyby veskerej bordel co zelandani vyprodukujou neodfouklo nekam nad pacifik, neda se kvalita vzduchu porovnavat. My tridime, vy na zahrade palite PET flasky. My mame v rekach i raky a vy???
Osobne mi tu chybi leda snad to more.
Moc pozdravuj ode me i od Jakuba Jitku a deti.

25. 02. 08 @ 05:05
Comment from: Charlie
Charlie

Nevěřte Báře ani slovo, je to tady čím dál horší. Celá slavná ultralevicová EU zhyne na “politickou korektnost” a byrokracii a naše krásná země sbohužel s ní :(
Hodně štěstí na NZ …

25. 02. 08 @ 08:40
Comment from: michal
michal

Turbíku, ber to z té lepší stránky: alespoň sem za náma konečně stihnete přijet. To už slibujete tři roky a jeden měsíc a pořád nic!

Leni, idilické představy o Česku mě přejdou vždycky když si na netu přečtu noviny :-)

Charlie, jedna z věcí za kterou jsem nesmírně rád je, že Nový Zéland asi nikdy nebude součástí Evropské unie ;-)

Báro, jsem rád že život bereš pozitivně. Bohužel tobě s Kubou se na NZ nelíbilo skoro od chvíle kdy jste sem přijeli takže mě nepřekvapuje že na návratu do Česka vidíte jen ty lepší stránky.

O zdravotnictví jsem nepsal protože to je jedna z věcí které u vás určitě lepší jsou. Místní felčaři znají jen “to přejde samo nebo nasadíme antibiotika” přístup.

O ustupující byrokracii mi ještě chvíli povídej jo? Mě stačilo vyřizování Oskarova českého občanství přes australskou ambasádu. Tamní zaměstnanci jsou sice vstřícní a ochotní (na rozdíl od průměrné české úřednice), ale zákony jim bohužel stojí v cestě v tom aby klientovi mohli usnadnit život.

No a nakonec s tou ekologií tos nemyslela vážně, že ne? Kde jsi tu viděla že by někdo na zahradě pálil PET flašky?! Jsem si jistej že kdybych to zkusil tak by na mě přijeli ještě dřív než by se mi táborák pořádně rozhořel. Plasty, sklo a papír samozřejmě třídíme jak doma tak v práci, tak jak je to v civilizovaném světě normální. Jestli jste to vy s Kubou nedělali a místo toho jste odpadky pálili na verandě vašeho bytu tak tím bych se radši moc nechlubil. Ale máš pravdu že raky v řekách nemáme. Prostě proto že raci tady nežijou. A co vy, máte v lesích ptáky kiwi? Nemáte, viď?

25. 02. 08 @ 14:24
Comment from: Charlie
Charlie

ad PET lahve, bydlíme na překrásným místě v chráněné lokalitě viz. www.rasovka.info i přesto se tu najde blbec co topí v kamnech PET lahvema a bůh ví jakým humusem, můžu vždycky vyskočit z kůže a co vím od svejch kamarádů i oni mají takové sousedy …

ad zdravotnictví, je to stejný jako za komančů bez známejch ste v hajzlu. Máme dědu 82 roků velmi aktivní člověk až do chvíle kdy mu začala odcházet kyčel, endoprotézu nedostane protože je moc starej (slova lékaře), vzhledem k tomu že nemůže bejt aktivní jako dřív tak přibral, tím trpí i druhej kloub atd .. prostě začarovanej kruh. Zašli jsme na soukromou kliniku, kloub dostane snad letos na jaře ale za “hotový” a to neodvádíme na zdravotním pojištění zrovna ty nejmenší částky …
Druhej případ jsou problémy se zádama mojí skoroženy, mimochodem taky Jitka :). Doktoři absolutní nezájem, poslední prohlídka proběhla ze strany lékaře pouze “dotazem” a to byl dohodnutý rentgen s posouzením změn … Nemít svýho “známýho” lapiducha nikdy by se nedočlala komplexního vyšetření.

A tak je to tu se vším, nikde to asi není ideální ale tady je to čím dál horší …

26. 02. 08 @ 09:48
Comment from: Bára
Bára

Charlie: tak bojuj s blbejma urednikama a donut je neco delat. Muj zelandskej pripad s prackou by asi dodnes taky (jako Oskaruv pas) nebyl vyresenej, kdybych to nevzala pres zelandsky statni pravniky na ochranu najemniku.
A tak je to se vsim, ja sem v cesku spokojena, protoze kde neco vazne, muzu si dupnout. Vsechno mam pod kontrolou jenom ja. Na zelandu sem si jako visitor moc diktovat nemohla.
Teta za totace si ani ve vlastni zemi diktovat nemohla, a tak odesla do Svycarska. Dneska ale kdyz potrebuje zubare, prileti “navstivit segry".

Michale: Nam se na zelandu nelibilo, protoze sme to proste vzali za spatnej konec a z rozjetyho vlaku se blbe vystupuje. Kdybychom si nejdriv ze vseho koupili za par supu auto a pak pronajali domek, driv poznali lidi z CSklubu, driv sehnali ty prace, co sme meli nakonec, mozna bychom taky zustali. Ale v tom titernym apartmanku to nebylo nic moc.
A s těma PETkama, myslela sem Zélanďany mimo Auckland a možná Wellington, Christchurch, Taurangu a další větší místa. Nicméně mám pár známých a k nim mrtě neznámých kteří si ale píšou blogy o cestování, kteří procestovali zéland stylem “sbírám někomu na farmě jablka, on mě nechá vyspat a dá mi peníze na přesun dál a bungee a tak pořád dokola” a tihle lidi se co se likvidování odpadu týká dost shodujou: pálení. A je pravda, že my v našem apartmánu přímo pod věží, sme v garbage roomu měli popelnice na krabice od pizzy a podobné kartóny a jiný na veškerý další druhy odpadu. Šmitec.
S Oskarem si měl prostě smůlu, dyť Nikolka měla občanství i pas obou zemí a ještě jí nebyl ani rok.

28. 02. 08 @ 09:34
Comment from: Jitka
Jitka

Já nemám to srovnání s NZ co má Bára, nikdy jsem tam nebyla ale zdá se mi, že Bára má nasazeny růžové brýle co se týče jejího pohledu na poměry v ČR.K lepšímu se změnilo sice hodně ale rozhodně to není ideální.Odpady sice třídíme ale ovzduší je otráveno něčím jiným, než splodinami z PETlahví.

03. 03. 08 @ 22:12
Comment from: Katka
Katka

Michale, fandím celé tvé rodině v žití na Zélandu. Před vánocema jsme s manželem procestovali Austrálii, Tasmánii a oba zélandské ostrovy. Když jsme odlítali z Aucklandu, brečela jsem jak malá holka! Chci se tam vrátit, ale už ne jako turistka, ale napořád! Život na jižní polokouli vám fakt závidím!
P.S. máš moc pěkně a vtipně udělanej blog.

04. 03. 08 @ 22:13
Comment from: acmik  
5 stars
acmik

Ahoj Michale,

musim uznat, ze to je pomerne trefna glosa. Me se sice v CR libi, ale podle toho co jsem slysel muzou byt i lepsi mista a NZ mezi ne nejspis patri…

Kazdopadne jsi mi prodlouzil sanci prijet se na vas podivat… diiik ;-)

07. 03. 08 @ 01:01
Comment from: Ravenhorn
Ravenhorn

Rád bych se tam taky min. na nějakou dobu podíval.

Sorry Báro, ale v ČR mě to začíná čím dál více štvát. Politika = megahrůza, platy = hrůza, čeští lidé s jenom stál e závidí a bonzují = je mi z většiny českého národa špatně. Chci pryč. Nenávidím to tu. Chci poznat jinej způsob života a jinou oblast světa.

20. 03. 08 @ 01:22
Comment from: michal
michal

Ravenhorn: jestli se ti v CZ nelíbí tak se prostě sbal a odjeď, co ti brání? Není to tak složitý a jestli je ti míň než 30 tak odjet pracovat na NZ je přímo jednoduchý. Pak budeš mít srovnání a třeba stejně jako Bára zjistíš že všude dobře, v CZ nejlíp :-)

20. 03. 08 @ 10:00
Comment from: Marta
Marta

Michale,hrozně moc fandím Vám i celé rodině. Máme také 3 roky syna na Novém Zélandu,na Vánoce jsme tam za ním byli s manželem na dva měsíce, byla jsem nadšená, ta země je prostě úžasná, tak milé a přátelské lidi jsem nikde nepoznala a to jsem procestovala celou Evropu. Vůbec jsem si nedovedla představit, že se vrátím zpět do Česka, na letišti jsem brečela jak želva. Manžel tam mohl získat i práci, jenže neumí anglicky a přestože je nám 52 a 54 let, jsme rozhodnuti se anglicky naučit a vrátit se tam a už tam zůstat.Bohužel moc času na pracovní povolení už manžel nemá a pokud to přesto nevyjde, syn si nás tam chce nechat jak půjdeme do důchodu. Už se nesmírně těším a myslím, že Evropu už bych nemusela nikdy vidět a Česko už vůbec ne.Mějte se moc pěkně!

21. 03. 08 @ 07:18
Comment from: Bára
Bára

Všem co se v ČR (Michale proč píšeš CZ??, když už tak aspoň CZE) nelíbí, doporučuju: Jeďte do ciziny, na rok nebo dýl, snažte se tam žít, z většího platu, ale za jejich ceny, s jejich politikou atd. A jestli na to nemáte žaludek, zůstaňte klidně doma ale buďte tak laskaví, přestaňte závidět jak se tamty maj líp, remcat kuli třicetikoruně za doktora a začněte pořádně makat, ať máte nějaký peníze trochu. Bude nám všem líp.
Fat sem ráda, že si postavím svůj barák s pořádnou izolací, oknama bez meluzíny, základama a sprchou bez děr ;)

24. 03. 08 @ 01:36
Comment from: michal
michal

Báro proč mám používat CZE když se ti nelíbí CZ? Obojí je mezinárodní kód Česka, takže nevidím rozdíl. Viz:
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1_alpha-2 (hledej CZ)
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1_alpha-3 (hledej CZE)

Ale jinak samozřejmě souhlasím že když se někomu (mladému) nelíbí jak se má v Česku tak je nejjednodušší sednout do letadla a odjet někam jinam, aby zkusil jestli se bude mít líp (čili chyba v Česku) nebo ne (čili chyba v něm).

29. 03. 08 @ 01:42
Comment from: Bára
Bára

No to sem Michale ráda, že se alespoň na něčem shodneme!
Jinak na vysvětlenou všem ostatním, já sem z česka nikdy neodjížděla s tím, že je tady hnusně abych zjistila že na NZ je to ještě horší a s pláčem letěla zpět mámě pod sukni. Vyjeli sme si s přítelem na čundr, na kterém sme zůstali přesně tak dlouho než nám bylo oběma jasné, že s tím druhým chceme strávit zbytek života a test se tím úspěšně skončil. Návíc sme to završili báječnou dovčou v Thajsku po cestě zpět ;)

01. 04. 08 @ 09:43
Comment from: Bára
Bára

Jo a na wikipedii bych nehledala spolehlive informace. jsou tam casto i nazory lidi co o problematice vedi velky kulovy. Muze tam psat kazdej jouda treba i o tom, jestli hovno hori.

01. 04. 08 @ 09:46
Comment from: Zbynek
Zbynek

Nic jim never, v Cechach je to stale stejne. Take me to vzdy kopne kdyz se tam jednou za cas podivam… A to mam jen po Evrope…
Verim tomu, ze se daji deti vychovavat i v CR, ale take to jde i jinde. Rozdil je v tom, ze Ty si muzes vybrat, nejsi utecenec a netres bidu s nouzi. Nevim co na to reknou deti az dorostou… Nezapomen, ze cesta do pekel je vydlazdena dobrymi umysly…

11. 04. 08 @ 01:56
Comment from: Monika
3 stars
Monika

Ahojda.) Ja jsem na Zelandu teprve 3 mesice a teda docela jsem bojovala o vizum..vlastne ne ja, ale jakysi sponzor tady na NZ, uz jsem si dokonce chystala kufry domu…a ono se to nejak povedlo. Stacilo se hezky usmat a povoleni pro cestovani a praci bylo na svete. Tak ted jestli nahoudou vite o necem. Pracuju v Mc donald…je to dobry na aj, ale shanim neco s vice hodinama…neco na full-time. Budu rada, kdyz date nekdo vedet.) Monika z Pce

31. 08. 08 @ 17:11