« Aurora a Královna Marie druháJak zkrotit dravou noční šelmu »

6 comments

Martin Mareš

[B]ez milosti budu vraždit všechno co má víc než 6 nohou.

Chudinky stonožky ;-)

11. 02. 07 @ 08:45
Comment from: michal
michal

Stonožek mi je sice líto, ale nedá se nic dělat. V každé válce umírají civilisti.

11. 02. 07 @ 10:15
Comment from: Lenka  
Lenka

Souhlasim s Tebou, taky bych vrazdila. Dokud vim, ze neco neublizuje a neni jedovate, nevadi mi to. Ale od te doby, co vim, ze vez krysiho kousnuti clovek muze prijit o ledviny, natozpak z pavouciho kousnuti atd atd… doma to mit nechci. Mimochodem ja co by totalni ignorant biologie se ptam, je u vas volne v prirode tarantule?

12. 03. 07 @ 00:16
Comment from: michal
michal

Ne, tarantule tu nezijou :-) Ve volne prirode mame jeste dalsi dva jedovate pavouky - jeden se jmenuje “Red back spider” a je to pristehovalec z Australie (jak jinak :-) a nemame ho radi a druhy se jmenuje “Katipo” a je to az do desateho kolena kiwik, takze se ho sice se ho bojime, ale respektujem ho :-) Jsou to pribuzni zname “cerne vdovy” a jejich kousnuti je fakt nebezpecne, nicmene existuje protijed. Oba se nastesti strani lidi, takze setkani s nimi bezne nehrozi.

Navic na Zelandu zije nejvetsi hmyz sveta - Giant Weta - ktery muze vazit az skoro deset deka, jak pytlik sunky: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Knights.weta.750pix.jpg

Mimochodem maorsky (Maori jsou mistni domorodci, i kdyz na NZ prisli jen par desitek let pred belochy :-) slovo Weta znamena “god of ugly things". Je fakt ze wety vypadaji docela strasidelne. Ale nejsou nebezpecne: http://en.wikipedia.org/wiki/Weta

12. 03. 07 @ 00:42
Comment from: Bulda  
Bulda

No tak my jsme doma našli 5 whitetailu za 4 tydny, celkem dobré skóre né? Kamarád co tu žije už 22 let je od něj kousnutej. Stalo se to před 2 rokama a doteď ma na zádech jizvu asi 5cm na 2cm. Problem s tímhle pavoučkem není v jeho jedovatosti, ale v tom že může přenášet a často přenáší nekrotizující bakterii. Takže místo kam vás kousne začne nekrotizovat, odumírat tkáň. Takže se místo musí ořezat. To se naštěstí u kamaráda zastavilo samo a nešířilo se to dál.
Jinak se tu normálne prodává fleetbomb :) A to je celkem dobrá zbraň na nežádoucí hmyz.

18. 12. 07 @ 21:00
Comment from: eva  
eva

cau lidi,skoda ze sem si neprecetla tyhle stranky trochu driv….no ikdyz…asi by mi to stejne nepomohlo.Sem kousnuta od pavouka(do zadku),nevim presne kterej to byl,ale asi Whitetail, pac sem neumrela cely dva dny od kousnuti do navstevy doktora.Nevim kde sem ho potkala nebo kde sem ho zalehla,kazdopadne to dost bolelo,zapouzdrilo se,zcervenalo, kuze byla citliva nejen v okoli ale po celym tele.Doktor rek,okamzite riznout…brrrr…tak sem ho chvili ukecavala na jinej zpusob lecby, rikal ze klidne kdyz chci,ale bude to trvat mesic mozna dyl a muze se to vratit i po vyhojeni-no fuj.Tak sem si v medical centru vQueenstown dala flasku rajskyho plynu,nechala se riznout a dostala drén, ze prej to musi bejt otevreny…vcera. Dneska sem byla na vymenu drenu,no hnus se na to podivat, porad zahnisly, zluty,ale furt lepsi nez mesic chodit bez kalhot, fakt sem nesnesla mit pres to zadny obleceni.
Takze bacha na ne, kdyz vam z baraku zacnou mizet pavuciny,bez toho aniz by ste se o to snazili-je to podezreli

21. 12. 07 @ 13:27