« Jak jsem pekla chleba | Pijte vodu, pijte pitnou vodu... » |
Pecen chleba
Mam dokonalou zenu. To samozrejme vim uz davno, ale dnes me v tom opet utvrdila - upekla bochnik vyborneho chleba! Proc se nad tak banalni veci rozplyvam? Pokud jste nekdy byli delsi dobu v zahranici asi vam neuslo, ze klasicky hutny cesky chleb s krupavou kurcickou prakticky neni mozne sehnat. Francouzi maji krupavou kurcicku a uvnitr vatu, na vychod od rodne hroudy zase maji hutne cosi ovsem bez kurcicky. Anglicani, americani a novozelandani pak pojem "chleb" zcela dorazili temi svymi toustovymi a sendvicovymi blivajzy v igelitu, ktere neplesnivi, netvrdnou a nijak nechutnaji. Takze chleba se stal jednou z veci, po kterych se mi uz po par tydnech zacalo styskat. Nedavno jsem dostal tip na italske pekarstvi na Dominion road, kde pecou normandsky chleb pry podobny tomu ceskemu. Sice stoji vydridusskych $5.40, ale mozna ho jednou dojdu okostovat. I kdyz ted uz nemam tu spravnou motivaci, protoze ode dneska je chlebova krize zazehnana a moje zena je jeste o fous nepostradatelnejsi, protoze umi tohle:
5 comments
No tak to je naprosto dokonaly… co ja bych za takovej bochanek dal. Treba i tech 5,40:-)
To pekarstvi kde delaji “Normandy Rye” se jmenuje “Pandoro panetteria” a adresy jsou:
427 Parnell Road, Parnell
9A, 290 Dominion Road, Mt Eden
75 Queen Street, Auckland City
166 Hurstmere Road, Takapuna
Eastridge Shopping Centre, Kepa Road, Mission Bay
Kurna Udine, ty ses umel ozenit!!!! Ale ja nezavidim, ja budu mit pravej chleba uz za 7 tyyyydnuuuuu:o))))
Jj, v USA jsem měl stejný problém. Chleba, velmi drahý artikl, chutnal ve všech podobách jako naše vánočka.
Dát si na sladký a drahý chleba jejich jedinou šunku s 1% tuku byl opravdu zážitek. Kdybych tam byl víc jak pár měsíců, asi bych se z toho pečiva zbláznil…